top of page

Godkjent EU-kontroll

Det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen.

Det er viktig at du sjekker kontrollseddelen selv om du har fått godkjent EU-kontrollen.

Har du fått godkjent EU-kontroll kan du bruke kjøretøyet som normalt. Kjøretøyet er godkjent hvis det ikke fikk mangler, eller dersom det fikk mangler med kode 1.

Sjekk kontrollseddelen

Verkstedet registrerer resultatet av EU-kontrollen i våre systemer, men det er viktig at du på kontrollseddelen sjekker:

  • eventuelle feil og mangler med kode 1

  • at riktig kilometerstand er registrert

  • neste frist for EU-kontroll

 

Husk at en EU-kontroll ikke er en fullstendig tilstandsrapport. Dersom du skal selge eller kjøpe et kjøretøy kan det lønne seg å gjøre nærmere undersøkelser.​

Fått mangler med kode 1?

Da må du få manglene rettet så snart som mulig, men det er ikke nødvendig å vise kjøretøyet på etterkontroll. Eksempler på mangler med merknad 1 er at det ikke er refleksvest eller varseltrekant i bilen.

Få påminnelse om neste EU-kontroll

Du kan få varsel om når frist for neste EU-kontroll nærmer seg ved å laste ned Bil og henger app-en.

NB! Det kan hende at varslingen du får i appen Bil og henger ikke stemmer, selv om fristen som vises er riktig. Innføring av nytt regelverk for EU-kontroll 8. februar 2019 innebærer at du får en kortere frist enn varslingen du har registrert i appen, hvis du gjennomfører EU-kontroll mer enn to måneder før fristen og kjøretøyet ikke blir godkjent.

Husk at du selv er ansvarlig for å sjekke fristen for kjøretøyene du eier og sørge for at kjøretøyet er godkjent innen fristen.

all denne informasjonen kommer direkte fra Statens vegvesen

bottom of page